Kasketter

Der findes mange forskellige uniformskasketter, som er blevet brugt i Danmark gennem tiden. Her vil jeg forsøge, at samle så mange billeder af hovedbeklædning med tilhørsbeskrivelse, som mulig. Håber det kan hjælpe de besøgende. Man er altid velkommen til at skrive en mail, hvis der er spørgsmål eller andet.

Siden er under opbygning. Så billederne bliver med tiden opdateret og fornyet. Der vil også komme nye til.

Vil du af med danske uniformskasketter eller lignende? :

Har du en dansk uniformskasket, eller flere, måske en hel samling med primært danske uniformskasketter, som du gerne vil af med?

Så har jeg bl.a. kontakt til meget seriøse samlere, der evt. kan være interesseret i af aftage dem.
En samler passer godt på tingende. Bevaret det og dens historie for fremtiden. 

Det kan være danske kasketter og anden hovedbeklædning fra firmaer, foreninger, stat, kommune, og hvem der ellers brugte uniformkasketter tilbage i tiden. Evt. også uniformsdele.

Send gerne billeder af kasketten, samlingen o.l., og jeg vil gerne hjælpe med at fortælle hvad det er. Ønsker du at komme af med den / dem, prøver jeg gerne med at hjælpe med det.

Du meget velkommen til at skrive til mig, og jeg vil give det videre: Mail

Lige nu er der samlere der søger:

  • Kasketter fra den Danske hær Model 1923 og før 1910.
  • Hovedbeklædning & effekter fra dansk politi før 1950. Også Panserbassehjelm evt. defekt eller dele fra en.
  • Danske kasketter & anden hovedbeklædning. Evt. hel samling.
  • Hærens M23 kasket med emblem: “Løve knap”  med 2×4 Egeblade og 2×3 Agern for f.eks generalmajor / løjtnant. Hærens Huer / kasketter fra før 1910.
  • Danske kasketter & anden hovedbeklædning fra firmaer, foreninger, stat, kommune, og hvem der ellers brugte uniformkasketter tilbage i tiden. Det kan være en eller flere, måske en hel samling med primært danske uniformskasketter, som du gerne vil af med.
  • Hovedbeklædning og effekter fra dansk politi fra før 1950. Evt. Schupper = Rem/messingbånd og sideknapper til “panserbasse” hjelm. Evt. defekt hjelm. Se foto:
                                                                                                       
 
 

 

Du meget velkommen til at skrive til mig, gerne med foto og lidt oplysning.
Jeg vil da give det videre til samleren.
E-mail eller anden kontaktoplysning fra dig eller samler bliver først videregivet, når der er interesse og accept for det.
Så du kan godt henvende dig til mig, og få undersøgt interessen for det du tænker at udbyde. Jeg melder tilbage til dig, og du afgøre om vi går videre.

Også hvis du har noget der ikke er listet op her. Det kan være jeg kan finde en aftager, eller efterlyse en interesseret her på min hjemmeside.

Mvh
Ib Kristensen